Urządzenia i Akcesoria
Pączki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
-
45 g cukru
-
35 g świeżych drożdży pokruszonych
-
130 g mleka
-
3 żółtka
-
55 g masła pokrojonego na kawałki
-
330 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
1 ¼ łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
-
olej do smażenia o neutralnym smaku
-
dżem do nadzienia
-
cukier puder do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
52.8 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
981.8 kJ /
234.5 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Karpatka
5 godz.
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min