Urządzenia i Akcesoria
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 słoików
Składniki
-
1400 g moreli bez pestek, pokrojonych na kawałki
-
15 - 25 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 g oleju (patrz wskazówka)
-
300 - 500 g cukru
-
60 g mieszanki żelującej 3:1, w proszku (1½ opakowania, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3.5 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1813.6 kJ /
433.5 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
103.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min