Ungarisches Paprikagulasch

Ungarisches Paprikagulasch

4.6 175 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    3
  • Zwiebeln geviertelt
    450 g
  • Öl
    30 g
    30 g Butterschmalz
  • Rindergulasch in Stücken
    750 g
  • Zucker
    1 ½ TL
  • Tomatenmark
    75 g
  • Tomaten in kleinen Stücken
    380 g
  • Rotwein
    230 g
  • Paprika edelsüß
    3 EL
  • Salz
    2 ¼ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Kümmel, gemahlen
    ¾ TL
  • geriebene Zitronenschale
    1 ½ TL
  • Majoran
    1 ½ EL
  • Lorbeerblätter
    3
  • Wacholderbeeren
    4
  • Nelken, gemahlen
    2 Prisen
  • Mehl
    30 g
  • Wasser
    230 g
  • Paprika, gemischt rot und grün, in Rauten oder Streifen
    230 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 29 g
Kalorie 1337 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...