Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Öl
- 800 g Rindergulasch
- 1 TL Zucker
- 70 g Tomatenmark
- 300 g Tomaten, in kleinen Stücken
- 250 g Rotwein
- 1 TL Zitronensaft
- 3 EL Paprika edelsüß
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 1 EL Majoran
- 3 Lorbeerblätter, getrocknet
- 5 Wacholderbeeren
- 2 Nelken
- 400 g Paprika, gemischt rot und grün, in Rauten oder Streifen
- 150 g Wasser
- 20 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Rindfleischeintopf
1 Std. 40 Min
Puten-Schaschlik mit Reis und Gemüsesauce
2 Std. 45 Min
Gefüllte Paprikaschoten mit Reis und Tomatensauce
1 Std.
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Ungarisches Paprikagulasch
1 Std. 20 Min
Kartoffel-Wild-Gulasch
1 Std.
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1 Std. 10 Min
Paprika-Hack-Kartoffeln
55min
Hackbraten mit Kartoffeln und Ratatouille
1 Std.
Gyros-Geschnetzeltes
1 Std. 10 Min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 Std. 25 Min
Schweinefilet auf Paprikagemüse
55min