Urządzenia i Akcesoria
Gulaschsuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen
Składniki
-
Kümmelsamen1 EL
-
Salz1 ¼ TL
-
Zitronenschale Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält2 Streifen
-
Petersilie abgezupft8 Stängel
-
Knoblauchzehen2
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Pfeffer7 Prisen
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Butterschmalz40 g
-
Rindergulasch in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)300 g
-
Schweinegulasch in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)200 g
-
Tomatenmark40 g
-
Apfelessig1 EL
-
Mehl30 g
-
Zucker1 Prise
-
Paprika edelsüß3 EL
-
Paprika rosenscharf1 TL
-
Tomaten grob gewürfelt2
-
Rindfleischbrühe800 g
-
Lorbeerblätter2
-
festkochende Kartoffeln in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
30 g
Kalorie
1927 kJ /
460 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 6/2017
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gulaschsuppe deluxe
2h
Gulasch-Kartoffel-Topf
1h
Italienisches Gulasch
2h
Gulaschsuppe
1h 15min
Rinderschmortopf
1h 55min
Ungarisches Paprikagulasch
1h 20min
Gulasch Stroganoff
1h 10min
Minestrone mit Kräuterpesto und Putenbrust
50min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1h 30min
Ungarische Gulaschsuppe
2h
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50min
Rindfleischeintopf
1h 40min