Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Kümmelsamen
- 1 ¼ TL Salz
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 7 Prisen Pfeffer
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Butterschmalz
- 300 g Rindergulasch, in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)
- 200 g Schweinegulasch, in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)
- 40 g Tomatenmark
- 1 EL Apfelessig
- 30 g Mehl
- 1 Prise Zucker
- 3 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 2 Tomaten, grob gewürfelt
- 800 g Rindfleischbrühe
- 2 Lorbeerblätter
- 200 g festkochende Kartoffeln, in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1927 kJ / 460 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleischeintopf
1 godz. 40 min
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 min
Gulaschsuppe
1h 15min
Suppenfleisch in Tomatensauce (番茄炖牛腩)
1 godz. 30 min
Ungarisches Paprikagulasch
1 godz. 20 min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1 godz.
Ungarische Gulaschsuppe
2 godz.
Gulasch Stroganoff
1u. 10min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1 godz. 30 min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 godz. 25 min
Italienisches Gulasch
2 godz.