Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Möhren, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 100 g Frühlingszwiebeln, in Ringen
- 100 g Paprika, gemischt, in mundgerechten Stücken
- 500 g Schweinegulasch, in Stücken (ca. 2,5 x 2 cm)
- 350 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
- 400 g Wasser
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 1 TL Estragon, getrocknet
- 1 TL Majoran, getrocknet
- ½ - 1 TL Paprika rosenscharf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 4 EL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Stroganoff-Geschnetzeltes
45 Min
Putengeschnetzeltes zu Reis
40 Min
Schmorgurken-Puten-Gulasch
45 Min
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Gulaschsuppe
1h 5min
Rinderschmortopf
1 Std. 55 Min
Ungarisches Paprikagulasch
1 Std. 20 Min
Kartoffel-Wild-Gulasch
1 Std.
Gulasch Stroganoff
1 Std. 10 Min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1 Std. 30 Min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 Std. 25 Min
Italienisches Gulasch
2 Std.