Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki z marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
32 sztuki
Składniki
-
670 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
35 g drożdży świeżych pokruszonych
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki cukru
-
2 jajka
-
230 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
200 g powideł śliwkowych200 g marmolady np. z róży
-
2 białka
-
cukier puder do posypania rogalików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
13.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
624.3 kJ /
149.2 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik królewski
4h 35min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3h 30min
Chałka z kruszonką
1h 30min
Drożdżówki z makiem
2h 40min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1h 30min
Pączki
1h 20min
Jagodzianki
3h 30min
Drożdżówki z serem
1h
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Rogaliki na piątkę
2h 20min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2h 40min