Urządzenia i Akcesoria
Marchewka z groszkiem na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
670 g marchewki pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
130 g wody
-
⅓ - ¾ łyżeczki soli
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
200 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
218.3 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
548.3 kJ /
131.1 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Buraczki na ciepło
50 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Kapusta gotowana
30 min
Marchewka na ciepło
35 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Syrop z cebuli
12 godz. 10 min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Coleslaw
15 min
Sos pieczarkowy
40 min
Kotlety mielone
30 min