Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z zielonego ogórka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
95 g ryżu białego
-
110 - 120 g cebuli przekrojonej na pół
-
550 - 600 g ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
950 g wody
-
150 - 200 g jogurtu naturalnego, typu greckiego, 10% tłuszczu, gęstego150 - 200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej
-
¾ pęczka koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34.8 mg
Białko
3 g
Kalorie
500.9 kJ /
119.7 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 Min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 Min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 Min
Zupa z rukoli
35 Min
Zupa krem z porów
30 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem z ziemniaków
40 Min