
Urządzenia i Akcesoria
Tarta jabłkowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
Ciasto na tartę
-
75 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania
-
1 szczypta soli
-
½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g wody
Nadzienie
-
900 - 1000 g jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g cukru
-
10 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
221.7 kcal /
927.6 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
21.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 Std. 40 Min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 Std. 45 Min
Tarta z jabłkami (TM5)
1 Std.
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min
Ciasto jogurtowe
1 Std. 40 Min
Placek lotaryński
45 Min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Jabłecznik
55 Min
Ciasto cytrynowe
2 Std.