
Urządzenia i Akcesoria
Tarta jabłkowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 kawałków
Składniki
Ciasto na tartę
-
masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy75 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania150 g
-
soli1 szczypta
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
wody50 g
Nadzienie
-
jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki900 - 1000 g
-
cukru30 g
-
masła10 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
221.7 kcal /
927.6 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
21.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska