Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie

Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Fagottini al cioccolato
  • 120 g di latte
  • 30 g di zucchero
  • 20 g di burro + q.b. per imburrare
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • 280 g di farina tipo 00
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 1 uovo
  • 8 pezzetti di cioccolato (circa 100 g)
  • 250 g di acqua
Salsa alle ciliegie
  • 200 g di ciliegie snocciolate fresche o congelate
  • 5 - 10 g di amido di mais (maizena)
  • 10 - 20 g di zucchero a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 4 g
Kalorie 663 kJ / 158 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...