Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di acqua
- 60 g di concentrato di pomodoro
- 10 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 370 g di farina tipo 0
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 cucchiaino di origano secco
- sale q.b.
- 250 g di mozzarella, sgocciolata, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 707 kJ / 169 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza
1j
Focaccia tramezzino
2j 5 menit
Cestini di frolla con composta di pere
2 godz. 20 min
Ciappe
1 godz. 35 min
Focaccia alla crema di formaggi
2j 10 menit
Mini tortini alla pizzaiola
55 Min
Ciabattine veloci
3h 10min
Kalács (Pane ungherese)
3sa
Panini allo yogurt al mirtillo
3h 30min
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40 min
Piccoli filoni alle olive verdi
2j 30 menit
Biscotti da inzuppo
45 Min