Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
-
1
cucchiaio di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di zucchero -
15
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8g) - 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 50 g di farina di semola di grano duro
-
1 - 2
cucchiai semi di sesamo (opcjonalnie)
lub 1 - 2 cucchiaio semi di papavero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2h 15min
Crackers classici
3 Std.
Crackers senza lievito
1h 15min
Grissini torinesi
1 Std. 35 Min
Baguette
4h
Piadina romagnola
15 Min
Grissoni rustici saporiti
1h 40 min
Crackers di mais
3 Std.
Crackers all'acqua
3 Std.
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Pane scugnizzo
2h
Crackers al rosmarino
3 Std.