Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 20 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di carote a dadini
- 150 g di pisellini surgelati
- 100 g di acqua
-
¼
di dado per brodo vegetale
lub ¼ di cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 250 g di farina + q.b.
- 2 uova (da 60 g circa)
- 200 g di latte tiepido
- 60 g di burro fuso + q.b.
- 1 bustina di lievito in polvere per torte salate
-
70
g di prosciutto cotto affumicato a cubetti
lub 70 g di prosciutto cotto a cubetti - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Białko
- 11.28 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 16.41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin speck e caciocavallo
45 min
Pasta brisée
10 min
Sformato di verdure
1h 35min
Plumcake salato di primavera
1óra
Purè di verdure
40 min
Frittelle di patate
45 min
Canapè frittatine di verdura
35 min
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50min
Soufflé al formaggio
55min
Muffin con gocce di cioccolato
1óra
Trancetti cioccolatte
2óra
Muffin al Parmigiano Reggiano e noci
45 min