Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di olive nere snocciolate
- 100 g di latte tiepido
-
2
cucchiaini di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
½
cubetto di lievito di birra fresco (12-13 g)
lub ½ bustina di lievito di birra disidratato (4 g) - 200 g di acqua
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
-
20
g di olio di oliva
lub 20 g di strutto - 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Baguette
4 Std.
Pane al latte
2 godz. 20 min
Pane rustico
2j
Pizza Margherita
2j
Focaccia tramezzino
2j 5 menit
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Nodini alle olive
4j 30 menit
Filone saporito
5 godz. 20 min
Pane di patate
3sa
Filoncini alla cipolla
3j 50 menit
Treccia di grano duro alla salvia
5h