Zupa jarzynowa i danie na Varomie

Zupa jarzynowa i danie na Varomie

4.4 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje

Składniki

  • 30 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 filet z piersi kurczaka pojedynczy (200-350 g), bez skóry, pokrojony na kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 30 - 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ pomidora (ok. 90 g)
    1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 60 g różyczek brokułu
  • 550 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g makaronu, suchego (kokardki, muszelki, orzo lub zacierki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
  • 100 g warzyw, mieszanych świeżych (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki
    100 g warzyw, mieszanych, świeżych (np. cukinii, marchewki, dyni), pokrojonych na wstążki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    1 łyżka kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 381.2 kcal / 1594.8 kJ
Białko 25.7 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 763.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...