
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek30 g
-
ząbki czosnku2
-
filet z piersi kurczaka pojedynczy (200-350 g), bez skóry, pokrojony na kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)1
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół30 - 40 g
-
pomidora (ok. 90 g)½
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki60 g
-
różyczek brokułu60 g
-
wody550 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
makaronu, suchego (kokardki, muszelki, orzo lub zacierki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)40 g
-
warzyw, mieszanych świeżych (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki100 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
381.2 kcal /
1594.8 kJ
Białko
25.7 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
763.9 mg