Zupa jarzynowa i danie na Varomie

Zupa jarzynowa i danie na Varomie

4.5 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ząbki czosnku
    2
  • filet z piersi kurczaka pojedynczy (200-350 g), bez skóry, pokrojony na kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
    1
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka
  • cebuli przekrojonej na pół
    30 - 40 g
  • pomidora (ok. 90 g)
    ½
    1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    60 g
  • różyczek brokułu
    60 g
  • wody
    550 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • makaronu, suchego (kokardki, muszelki, orzo lub zacierki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
    40 g
  • warzyw, mieszanych świeżych (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki
    100 g
    100 g warzyw, mieszanych, świeżych (np. cukinii, marchewki, dyni), pokrojonych na wstążki (patrz wskazówka)
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    1 łyżka
    1 łyżka kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 381.2 kcal / 1594.8 kJ
Białko 25.7 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 763.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...