
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
1 filet z piersi kurczaka pojedynczy (200-350 g), bez skóry, pokrojony na kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
30 - 40 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ pomidora (ok. 90 g)
-
60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
60 g różyczek brokułu
-
550 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g makaronu, suchego (kokardki, muszelki, orzo lub zacierki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
-
100 g warzyw, mieszanych świeżych (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
381.2 kcal /
1594.8 kJ
Białko
25.7 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
763.9 mg