Koncentrat bulionu mięsnego

Koncentrat bulionu mięsnego

5.0 17 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
200 g

Składniki

  • 150 g mięsa, bez ścięgien i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g warzyw, mieszanych (np. selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 2 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 75 g soli gruboziarnistej
    75 g soli, drobnej
  • 15 g czerwonego wina
    15 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 goździk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 200 g

Sód 29515 mg
Białko 37.4 g
Kalorie 1315.8 kJ / 314.5 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...