Urządzenia i Akcesoria
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portion
Składniki
-
garlic clove2
-
shallot60 g
-
fresh red chilli deseeded30 g
-
bird’s-eye chilli, fresh1 ¾ piece
-
anchovy, small, dried rinsed20 g
-
salt⅓ tsp
-
vegetable oil40 g
-
60 g water spinach, cut into pieces (3 cm)yardlong bean diagonally cut into thin slices (3 cm)60 g
-
cooked rice (see tips)420 g
-
fried dried small anchovies to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
992 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 min
Char Kway Teow
15 min
Nasi Lemak
45 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Sambal Belacan
10 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Nasi Lemak
45 min