Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cooking oil
- 100 g dried anchovies
- 200 g yellow onions, cut in wedges, separated
- 4 - 5 fresh green chillies, cut in pieces
- 1 tsp sugar
- 2 - 3 calamansi lime, cut in halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1006 kJ / 241 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 233 mg
Alternatywne przepisy
Char Kway Teow
15min
Masala Squid
25min
Nasi Lemak
45min
Chicken Porridge
1h 10min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Sambal Belacan
10 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min