Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cooking oil
- 100 g dried anchovies
- 200 g yellow onions, cut in wedges, separated
- 4 - 5 fresh green chillies, cut in pieces
- 1 tsp sugar
- 2 - 3 calamansi lime, cut in halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1006 kJ / 241 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 233 mg
Alternatywne przepisy
Char Kway Teow
15 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20 min
Nasi Lemak
45 Min
Nasi Lemak
45 Min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Masala Squid
25 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Chicken Porridge
1h 10 min