Urządzenia i Akcesoria
Sambal Petai Prawns
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions
Składniki
-
cooking oil50 g
-
shallots80 g
-
garlic cloves4
-
candlenuts (buah keras)5
-
belacan20 g
-
dried chillies rinsed, soaked and deseeded10
-
onions (approx 1 onion), cut in thin slices100 g
-
stink beans (petai) peeled100 g
-
salt1 pinch
-
sugar20 g
-
whole prawns medium-sized, cleaned and shell removed200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
1583 kJ /
378 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Spicy Asian
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Char Kway Teow
15 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Sambal Belacan
10 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Nasi Lemak
45 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Curry Fish
35 min
Fried Beehoon
20 min
Nasi Lemak
45 min