Sambal Petai Prawns

Sambal Petai Prawns

4.5 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions

Składniki

  • cooking oil
    50 g
  • shallots
    80 g
  • garlic cloves
    4
  • candlenuts (buah keras)
    5
  • belacan
    20 g
  • dried chillies rinsed, soaked and deseeded
    10
  • onions (approx 1 onion), cut in thin slices
    100 g
  • stink beans (petai) peeled
    100 g
  • salt
    1 pinch
  • sugar
    20 g
  • whole prawns medium-sized, cleaned and shell removed
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 20 g
Kalorie 1583 kJ / 378 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...