Urządzenia i Akcesoria
Mus czekoladowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
9 porcji
Składniki
-
75 g cukru
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
6 jajka
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
86.5 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1381 kJ /
330.1 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ganasz czekoladowy
20 Min
Crémeux czekoladowe
3 Std. 15 Min
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Mleczna pianka
3 Std. 10 Min
Flan karmelowy
3 Std.
Zabajone
15 Min
Semifreddo zabajone
13 Std.
Mus kawowy (bez cukru)
1 Std. 15 Min
Mus z białej czekolady
1 Std.
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 Std.
Mus czekoladowy z chili
3 Std. 10 Min
Jagodowa pianka
10 Min