Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kapusty pekińskiej
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
9 porcji
Składniki
-
30 g cebuli żółtej lub czerwonej
-
150 g jabłka kwaśnego, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
300 g kapusty pekińskiej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
30 g oleju
-
1 ½ łyżeczki cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ puszki kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (ok. 200 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
218.3 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
256.3 kJ /
61.3 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z pora
30 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min