Surówka z kapusty pekińskiej

4.9 29 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
9 porcji

Składniki

  • 30 g cebuli żółtej lub czerwonej
  • 150 g jabłka kwaśnego, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 300 g kapusty pekińskiej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 30 g oleju
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ puszki kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (ok. 200 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 218.3 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 256.3 kJ / 61.3 kcal
Tłuszcz 3.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...