Surówka z kapusty pekińskiej

4.8 47 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
3 porcje

Składniki

  • 10 g cebuli żółtej lub czerwonej
  • 50 g jabłka kwaśnego, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 100 g kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
  • 10 g oleju
  • ½ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 4 łyżki kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (ok. 70 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 217.6 mg
Białko 1 g
Kalorie 240.1 kJ / 57.4 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...