Urządzenia i Akcesoria
Racuchy z jabłkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
-
2 jajka
-
1 szczyptę soli
-
360 - 380 g jabłek pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
270 g kefiru
-
20 g cukru
-
230 g mąki pszennej
-
¾ płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej do smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
448.7 mg
Białko
15 g
Kalorie
1947.4 kJ /
465.4 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
86.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naleśniki
1h 15 min.
Makaron z truskawkami i twarogiem waniliowym
40 min.
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min.
Placki z serkiem
45 min.
Placki bananowe
30 min.
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min.
Racuchy na maślance
30 min.
Naleśniki z serem
1h
Jabłka w cieście
1h
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min.
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min.