Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

4.8 276 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 szczyptę soli
  • 360 - 380 g jabłek pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 270 g kefiru
  • 20 g cukru
  • 230 g mąki pszennej
  • ¾ płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • olej do smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 448.7 mg
Białko 15 g
Kalorie 1947.4 kJ / 465.4 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 86.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...