Urządzenia i Akcesoria
Sos beszamelowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
60 g masła
-
60 g mąki pszennej
-
670 g mleka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcji
Sód
2040.2 mg
Białko
28.2 g
Kalorie
4437.7 kJ /
1060.6 kcal
Tłuszcz
71.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
43.8 g
Węglowodany
78.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos holenderski
15 min
Beszamel – 1100 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Risotto z parmezanem
30 min
Lasagne bolońska
2 godz. 30 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 godz. 20 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Szybki sos beszamelowy
10 min
Lane kluski
25 min