Urządzenia i Akcesoria
Semmelknödel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Brötchen (200 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)4 - 5
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Zwiebel halbiert60 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Milch150 g
-
Eier2
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Wasser330 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
928 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serviettenknödel
1h 10min
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1h
Grießnockerl
30min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Spätzle
30min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1h 20min
Nockerl / Spätzle
20min
Speckknödel mit Champignonsauce
1h 30min
Kas-Press-Knödel
45min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Kässpatzen
1h 15min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min