Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig:
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung:
- Butter zum Einfetten
- 1 altbackenes Brötchen (ca. 50 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 200 g Speckwürfel
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- Salz nach Geschmack
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2905 kJ / 695 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 8.9 g
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 Min
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Rohrnudeln
1h 50min
Kas-Press-Knödel
45 Min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Grießnockerl
30 Min