![Grießklößchen (Suppeneinlage) Grießklößchen (Suppeneinlage)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9540264B-CC9F-4934-8422-FE1D490441F4/Derivates/12e19a39-0f92-4008-ae0b-40430e701c72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 EL Kerbel, getrocknet
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 542 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 Std. 20 Min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1sa
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1sa
Spätzle
30 dk
Germknödel
1sa
Semmelknödel
50min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1sa
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1 Std. 10 Min
Schupfnudeln
2 Std.
Grießnockerl
30 dk
Nockerl / Spätzle
20min