Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln (davon 120 g halbiert und 180 g geachtelt)
- 25 g Butter und etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g Milch
- 250 g Laugenbrezeln, gewürfelt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 1 EL Petersilie, gehackt
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 750 g Wasser
- 15 g Öl
- 150 g Speckwürfel
- 150 g Feldsalat, geputzt
- 15 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2368 kJ / 566 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1h
Maultaschensalat
30 min
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Laugenknödel mit Käsekern
1h
Obatzter mit Bier
10 min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Brezelgugelhupf
1 Std. 10 Min
Dinnete
2h
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Kässpatzen
1 Std. 15 Min