![Breznknödel mit Feldsalat und Speck Breznknödel mit Feldsalat und Speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4C22579B-3DA4-42F6-B50B-B2AA1012FE5F/Derivates/ee8e4432-61ea-40b2-a704-255e138b81d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln (davon 120 g halbiert und 180 g geachtelt)
- 25 g Butter und etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g Milch
- 250 g Laugenbrezeln, gewürfelt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 1 EL Petersilie, gehackt
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 750 g Wasser
- 15 g Öl
- 150 g Speckwürfel
- 150 g Feldsalat, geputzt
- 15 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2368 kJ / 566 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kässpatzen
1 Std. 15 Min
Laugenknödel mit Käsekern
1 Std.
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 Std.
Spätzle
30min
Semmelknödel
50min
Germknödel mit Vanillesauce
2 Std.
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 Std.
Brezelgugelhupf
1h 10min
Käsespätzle mit gebratenen Zwiebeln
1 Std.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 Std.
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 Std.
Obatzter mit Bier
10min