Breznknödel mit Feldsalat und Speck
TM6

Breznknödel mit Feldsalat und Speck

4.6 (516 ocen)

Składniki

  • 300 g Zwiebeln (davon 120 g halbiert und 180 g geachtelt)
  • 25 g Butter und etwas mehr zum Bestreichen
  • 100 g Milch
  • 250 g Laugenbrezeln, gewürfelt (siehe Tipp)
  • 2 Eier
  • 1 EL Petersilie, gehackt
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 3 Prisen Muskat
  • 750 g Wasser
  • 15 g Öl
  • 150 g Speckwürfel
  • 150 g Feldsalat, geputzt
  • 15 g Apfelessig

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2368 kJ / 566 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy