
Urządzenia i Akcesoria
Sos jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
cukru35 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
102.7 kcal /
429.9 kJ
Białko
0.4 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
27.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
1.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska