Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukru
- ½ laski wanilii, pokrojonej na kawałki
- 250 g wody
- 1 szczypta soli
- 100 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1006.4 kJ / 240.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 36.2 mg
Alternatywne przepisy
Gorąca czekolada
10min
Budyń czekoladowy
10min
Krem orzechowo-czekoladowy
5min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20min
Karmelowe fondant
15min
Sos waniliowy
10min
Flan karmelowy
3 Std.
Serek na słodko
5min
Ganasz czekoladowy
20min
Mus czekoladowy
3h 20min
Lody czekoladowe
12 godz.
Mleczna pianka
3h 10 min.