Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g truskawek, świeżych
lub 500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g syropu z czarnej porzeczki
- 20 g cukru
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 1 jajko
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 517 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Budyń czekoladowy
10 Min
Bananowa kasza manna
20 Min
Kasza manna
15 Min
Kisiel
10 Min
Deser z kaszy manny
20 Min
Ryż na mleku z musem malinowym
1 Std. 5 Min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 Min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 Min
Pudding migdałowy
30 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4h 30min
Mus z białej czekolady
1 godz.