Urządzenia i Akcesoria
Spätzle
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Mehl800 g
-
Salz und mehr zum Kochen1 ½ TL
-
Eier7
-
Wasser und mehr zum Kochen und Abschrecken320 g
-
Butter in Stücken60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
23 g
Kalorie
2677 kJ /
640 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semmelknödel
50 min
Grießnockerl
30 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 godz. 15 min
Schupfnudeln
2 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Apfelküchlein
45 min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 godz. 20 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Kas-Press-Knödel
45 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Kässpatzen
1 godz. 15 min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min