Urządzenia i Akcesoria
Masło czekoladowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
300 g
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
4 g
Kalorie
2280.4 kJ /
544.7 kcal
Tłuszcz
49.7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MASŁA SMAKOWE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurt z musem z owoców leśnych
12 godz. 30 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Czekoladowe jajka wielkanocne
1 godz. 55 min
Krem czekoladowy z bananami
15 min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 godz. 10 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Lody ciasteczkowe
5 godz. 10 min
Gorąca czekolada bez laktozy
15 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min
Lody czekoladowe
12 godz.
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min