Urządzenia i Akcesoria
Masło czekoladowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
300 g
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
4 g
Kalorie
2280.4 kJ /
544.7 kcal
Tłuszcz
49.7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MASŁA SMAKOWE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladki z orzechami
1 godz. 30 min
Majonez bez jajek
10 min
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
2 godz.
Unicorn Latte
20 min
Ciepłe lody
40 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Krem czekoladowy z bananami
15 min
Mąka pszenna
5 min
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10 min
Masło daktylowe
15 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Kuloodporna kawa
10 min