Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 200 g de azúcar
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos (y algo más para engrasar el molde)
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 3 huevos
- 1 sobre de polvo de hornear
- 200 g de harina de repostería
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 70 g de azúcar
- 1 cucharada de vainilla líquida
Ganache y montaje
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2130.8 kJ / 509.7 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Sacher
3h
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4h 30min
Tarta San Marcos
4 Std.
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 Std. 10 Min
Magdalenas rellenas de chocolate
30min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Flan de nata y vainilla
5 Std. 50 Min
Costrada de Aoiz (Navarra)
2h
Brownie flan
5 godz. 15 min
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 godz. 30 min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1 Std. 15 Min
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5 godz. 15 min