![Boston cream pie Boston cream pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3310DBE7-E115-4ACC-8228-D3BF5955932E/Derivates/19e66091-c578-4dc2-b3f4-0ebfdc8c7c11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 200 g de azúcar
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos (y algo más para engrasar el molde)
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 3 huevos
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 200 g de harina de repostería
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 70 g de azúcar
Ganache y montaje
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2130.8 kJ / 509.7 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazo de gitano
3h
Tarta Sacher
3h
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4 godz. 30 min
Tarta San Marcos
4 godz.
Tarta de turrón
1u. 20min
Pastelitos de naranja y chocolate
1u. 45min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Magdalenas rellenas de chocolate
30min
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30 min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Brownie flan
5hod. 15min