Boston cream pie

Boston cream pie

4.5 203 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
10 raciones

Składniki

Bizcocho
  • 200 g de azúcar
  • 200 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos (y algo más para engrasar el molde)
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharada de aroma natural de vainilla de Madagascar Dr. Oetker
  • 3 huevos
  • 1 sobre de polvo de hornear
  • 200 g de harina de repostería
Crema pastelera
  • 500 g de leche
  • 50 g de harina de repostería
  • 2 huevos
  • 2 yemas de huevo
  • 70 g de azúcar
  • 1 cucharada de vainilla líquida
Ganache y montaje
  • 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 100 g de nata (35% de grasa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9.8 g
Kalorie 2130.8 kJ / 509.7 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 46.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...