Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
- 120 g di acqua
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
Ripieno
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di pomodori secchi
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 600 g di bocconcini di carne di agnello
- 300 g di cuori di carciofo a spicchi
- 250 g di patate a tocchetti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3598 kJ / 860 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Seadas
1h 5min
Papassini sardi
8h 45min
Focaccia sarda ai pomodori (Fogazza cun tamatiga)
3h
Polenta sarda
1h 30min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30min
Pardulas
8h 40min
Zeppole sarde
3h
Tiliccas sarde
2 Std. 20 Min
Malloreddus alla campidanese
3h
Spianata sarda
7h 45 min
Spezzatino di manzo con verdure speziate
55min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min