Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di melanzane violette rotonde a listarelle
- 20 g di sale grosso
- 1500 g di aceto di vino bianco
- 500 g di acqua
- 30 g di olive verdi denocciolate in salamoia
- ½ cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- ½ cucchiaino di origano secco
- 1 pizzico di basilico secco
- 1 pizzico di menta secca tritata
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 9941 kJ / 2376 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 256 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Conserva di pomodoro classica
7 Std. 20 Min
Pesche sciroppate
721h 20min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Pomodorini al naturale
1h
Funghetti sott'olio
721 godz.
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Pomodori secchi sott'olio
721 godz.
Peperoni in agrodolce sottaceto
721h 40min
Conserva di pomodoro con olive
1h 30min
Carciofini sott'olio
721h 20min