Melanzane sott'olio alla siciliana

Melanzane sott'olio alla siciliana

5.0 34 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 vasetti

Składniki

  • 500 g di melanzane violette rotonde a listarelle
  • 20 g di sale grosso
  • 1500 g di aceto di vino bianco
  • 500 g di acqua
  • 30 g di olive verdi denocciolate in salamoia
  • ½ cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 1 pizzico di basilico secco
  • 1 pizzico di menta secca tritata
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.

Wartości odżywcze na 2 vasetti

Kalorie 902.4 kcal / 3775.7 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 55.3 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 16.9 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 8283.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...