Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di melanzane violette rotonde a listarelle
- 20 g di sale grosso
- 1500 g di aceto di vino bianco
- 500 g di acqua
- 30 g di olive verdi denocciolate in salamoia
- ½ cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- ½ cucchiaino di origano secco
- 1 pizzico di basilico secco
- 1 pizzico di menta secca tritata
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 9941 kJ / 2376 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 256 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Melanzane e zucchine marinate
1h 35 min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Funghetti sott'olio
721h
Composta di pomodori e capperi
1h
Zucchine piccanti
55 Min
Pomodorini al naturale
1h
Carciofini sott'olio
721h 30min
Conserva di melanzane
1h 30min
Pomodori secchi sott'olio
721h
Peperoncini farciti sott'olio
721 Std. 20 Min
Conserva di pomodoro classica
7 godz. 20 min
Zucchine sott'olio
723h 15 min