Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almendra y azúcar glas
- 95 g de almendra molida (no casera)
- 95 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 75 g de azúcar
- 20 g de agua
- 2 claras de huevo a temperatura ambiente (65 g)
- 1 punta de cuchillo de colorante alimentario en pasta o gel (rojo, amarillo, verde, etc.), p. ej. Wilton®
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 133 kJ / 32 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 1.29 g
- Błonnik
- 0.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant (pasta de azúcar)
5min
Ganache de chocolate
1 Std. 10 Min
Chiffon de chocolate y buttercream
2h 30min
Tarta para celebraciones
7h
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5h 30min
Macarons de chocolate
2h 30min
Cake pops
2h
Glaseado blanco
5min
Frosting de chocolate y mantequilla
10min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Ganache de chocolate blanco
1h 5min
Cupcakes de vainilla
1h