Urządzenia i Akcesoria
Macarons
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
40 unidades
Składniki
Almendra y azúcar glas
-
95 g de almendra molida (no casera)
-
95 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
-
300 g de agua
-
50 g de vinagre
Merengue italiano
-
75 g de azúcar
-
20 g de agua
-
2 claras de huevo a temperatura ambiente (65 g)
-
1 punta de cuchillo de colorante alimentario en pasta o gel (rojo, amarillo, verde, etc.), p. ej. Wilton®
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
2.6 g
Kalorie
133 kJ /
32 kcal
Tłuszcz
1.29 g
Błonnik
0.25 g
Węglowodany
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Crema de lima
2 godz. 20 min
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2 godz. 15 min
Fondant (pasta de azúcar)
5 min
Frosting de chocolate y mantequilla
10 min
Macarons de avellana
2 godz. 20 min
Tarta macaron
5 godz.
Muffins de Navidad
1 godz.
Cupcakes de vainilla
1 godz.
Bomba de chocolate
4 godz.
Minicupcakes lemon pie
1 godz. 10 min
Macarons de chocolate
2 godz. 30 min