Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 160 g de harina de repostería
- 60 g de maicena
- ½ cucharadita de bicarbonato
- 2 cucharaditas de cacao puro en polvo
- ¼ cucharadita de sal
- 120 g de leche a temperatura ambiente
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 2 claras de huevo
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 200 g de azúcar
- 100 g de aceite de girasol
- 2 yemas de huevo
- 2 cucharaditas de vainilla líquida
- 2 cucharaditas de colorante alimentario (rojo Navidad)
- ¼ cucharadita de vinagre
Frosting de queso
- 150 g de queso cremoso (p. ej. Philadelphia®)
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 250 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1802 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6.75 g
- Węglowodany
- 51.79 g
- Tłuszcz
- 21.87 g
- Błonnik
- 0.65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frosting de mascarpone y cacao
10min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2 godz. 45 min
Minicupcakes de chocolate y mascarpone
1h 10min
Red velvet cake
5h
Galletas para decorar
1h 30min
Cupcakes de galletas Oreo®
1u. 40min
Ganache de chocolate blanco
1h 5min
Cookies brownie de chocolate
1h 15min
Chiffon de chocolate y buttercream
2u. 30min
Cupcakes de vainilla
1u.
Cupcakes de chocolate y cacahuete
50min
Red velvet cookies
2 godz. 45 min