![Masa de hojaldre clásica Masa de hojaldre clásica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B8ADDAE0-6516-4568-9606-09108963F8BA/Derivates/E680A12B-2B5C-469E-BB52-9AD251D282E5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 410 g de mantequilla fría
- 500 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
- 250 g de agua (a temperatura ambiente)
- 10 g de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 19961 kJ / 4475 kcal
- Białko
- 52.83 g
- Węglowodany
- 358.36 g
- Tłuszcz
- 347.83 g
- Błonnik
- 17.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5h 30min
Masa para empanada con levadura
1ч. 20 мин.
Masa para empanadillas
1h 40min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 godz.
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Hojaldre rápido
2ч.
Napolitanas de crema
4h 45min
Pizza con borde relleno de queso
1 godz.
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 godz. 40 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.
Pan básico
3h 45min