Urządzenia i Akcesoria
Masa de hojaldre clásica
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz.
1100 g
Składniki
-
410 g de mantequilla fría
-
500 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
-
250 g de agua (a temperatura ambiente)
-
10 g de sal
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1100 g
Białko
52.8 g
Kalorie
19961 kJ /
4475 kcal
Tłuszcz
347.8 g
Błonnik
17.5 g
Węglowodany
358.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Profiteroles
2 godz.
Masa para empanada con levadura
1 godz. 20 min
Masa para empanadillas
1 godz. 40 min
Masa choux
2 godz.
Hojaldre rápido
2 godz.
Helado de vainilla
12 godz.
Masa para empanadillas
1 godz. 40 min
Cañas de nata
30 min
Pan básico
3 godz. 45 min
Empanada de lacón con grelos
2 godz.
Napolitanas de chocolate
6 godz. 30 min
Buñuelos rellenos de chocolate
5 godz.