Wersje kompatybilne
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 100 g de harina de repostería
- 40 g de cacao puro en polvo
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 pellizco de sal
- 4 huevos
- 150 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para engrasar el molde)
- 40 g de kirsch
Montaje
- 50 g de kirsch
- 700 g de nata montada
- 350 g de cerezas oscuras en almíbar escurridas (reserve el almíbar)
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en virutas
- 6 cerezas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2643 kJ / 632 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Tłuszcz
- 45.1 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Ganache de chocolate
1 godz. 10 min
Tarta de limón y merengue
2 godz. 10 min
Brazo de gitano con frambuesas
1h 20min
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5 Std. 30 Min
Frosting de mascarpone y cacao
10 min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5 Std.
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1 godz.
Tarta a las tres leches
12hod. 45min
Brazo de gitano
3 Std.