Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina de repostería
- 30 g de azúcar
- 40 g de manteca de cerdo
- 80 g de Marsala seco
- 1 pellizco de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
Relleno
- 150 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de naranja
- 500 g de queso ricota
- 100 g de pepitas de chocolate negro
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5.18 g
- Węglowodany
- 25.28 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Masa para wontons
1h 15 min
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Paté en croûte
10 Std.
Pastel Frangipane
1h 45min
Bougatsa griega con miel y pistaches
4h 45min
Trufas de chocolate con curry y chile
1h 20 min
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
50min
Mantequilla Café de París
10 min
Wontons fritos salados
30min
Rillettes de cerdo
2h 10min
Trufas picantes de chocolate (Chocolat)
1h 20 min
Macarons de avellana
2h 20min