Pistachio cake

Pistachio cake

4.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

Syrup
  • raw sugar
    330 g
  • water
    370 g
  • honey
    1 tbsp
  • cinnamon quill
    1
  • ground cardamom
    1 tsp
  • dried fennel seeds
    1 tsp
  • orange zest only, no white pith
    1
Cake
  • salted butter softened, plus extra to grease
    190 g
  • shelled unsalted pistachio nuts plus an extra 2 tbsp to decorate
    280 g
  • raw sugar
    170 g
  • orange zest only, no white pith
    1
  • eggs
    3
  • full cream milk
    60 g
  • white vinegar
    1 tbsp
  • self-raising flour
    220 g
  • plain flour
    120 g
  • baking powder
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 819.9 kcal / 3430.6 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 110 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 581 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...