Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrup
- 330 g raw sugar
- 370 g water
- 1 tbsp honey
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, zest only, no white pith
Cake
- 190 g salted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g shelled unsalted pistachio nuts, plus 2 tbsp for decorating
- 170 g raw sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 3 eggs
- 60 g full cream milk
- 1 tbsp white vinegar
- 220 g self-raising flour
- 120 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3447.6 kJ / 820.9 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 99.6 g
- Tłuszcz
- 41.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 554.9 mg
Alternatywne przepisy
Haupia Pie
3h
Steamed lemon cake
2h 20 min
Chocolate and red wine cake with pears
1u. 20min
Chocolate and pear cake
1h 30 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30min
Yoghurt cake
1h 40min
Moroccan bundt
1u. 20min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Chocolate truffle cake
2h 15min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2sa 35 dk
Hazelnut torte
3h 15min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20 min