Wersje kompatybilne
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di frutti di bosco, misti, freschi, lavati
- 250 g di zucchero
- 100 g di vino dolce tipo Moscato
- 1 cucchiaino raso di fecola di patate
- 2 limoni, preferibilmente biologici, pelati a vivo
- 1 albume
- 700 g di cubetti di ghiaccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 289 kJ / 69 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Sorbetto alle fragole, zenzero e semi di chia
10 Min
Sorbetto veloce di frutta fresca (TM6)
10 Min
Granita melone, menta e gin
1 Std. 25 Min
Sorbetto al limone
8 godz. 30 min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10h
Sorbetto nel limone
8 godz. 35 min
Sorbetto cocco e cioccolato
15min
Granita al Mojito
10 Min
Sorbetto al melone
15min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10 godz. 20 min
Gelato pistacchio e mandorle
8 godz. 30 min
Sorbetto alla fragola
20 Min