Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 80 g di mozzarella per pizza a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- 120 g di acqua
- 270 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino di sale
- 80 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 70 g di Gorgonzola a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Gnocco emiliano
4 Std. 50 Min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Focaccia alla crema di formaggi
2 Std. 10 Min
Piadine di patate
9h 25 min
Focaccia spinaci e olive
1h 30min
Pizza bianca alla ligure
1h 45min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Pizza bianca alla rucola
1h 35min
Torta salata patate e cipolle
55min
Focaccia al profumo di timo
1 Std. 55 Min
Pizza Margherita e basilico
2 Std. 10 Min