Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 100 g di strutto
- 190 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca)
- 15 di zucchero
- 400 g di pecorino
Terminare la preparazione
- olio di arachidi q.b.
- miele q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4150 kJ / 992 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 68.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Cinghiale in umido
1u. 45min
Papassini sardi
8 godz. 45 min
Chutney di zucca
1u. 10min
Polenta sarda
1 godz. 30 min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Pardulas
8 godz. 40 min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25u. 40min
Tiliccas sarde
2óra 20p
Malloreddus alla campidanese
3h
Panada sarda
2hod. 55min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2óra 30p
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min.