Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 360 g di zucchero
- 200 g di mandorle pelate
- 1 ½ cucchiaino di estratto naturale di mandorle (opzionale)
- 1000 g di latte intero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4929 kJ / 1177 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato bianco
10 Std. 20 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Gelato al cocco
10 Std. 20 Min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato alle arachidi con stuzzichini di sfoglia e prosciutto crudo
11h
Gelato fiordilatte senza lattosio
10 Std. 20 Min
Gelato al pistacchio senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10 Std. 20 Min
Gelato al gianduia
10 Std. 20 Min
Stracciatella
10 godz. 25 min
Gelato al limone
8 Std. 20 Min