Gelato pistacchio e mandorle

Gelato pistacchio e mandorle

4.3 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 360 g di zucchero
  • 200 g di mandorle pelate
  • 1 ½ cucchiaino di estratto naturale di mandorle (opzionale)
  • 1000 g di latte intero
  • 50 g di amido di mais (maizena)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 30 g
Kalorie 4929 kJ / 1177 kcal
Tłuszcz 61 g
Błonnik 11 g
Węglowodany 121 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...