Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 360 g di zucchero
- 200 g di mandorle pelate
- 1 ½ cucchiaino di estratto naturale di mandorle (opzionale)
- 1000 g di latte intero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4929 kJ / 1177 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10 godz. 20 min
Granita al caffè
8h 20min
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato al cioccolato bianco
10 godz. 20 min
Gelato al limone
8h 20min
Granita di mandorle
10 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10 godz. 20 min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Granita di mandorle e caffè con panna
6h 20min
Gelato al cocco
10 godz. 20 min
Sorbetto all'anguria
15min
Gelato al pistacchio senza uova
10 godz. 20 min