Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 titanium strength gelatine leaves
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 150 g caster sugar, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste or vanilla sugar
- 1 tbsp water or cognac, for brushing
- fresh seasonal berries, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.6 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 39.4 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55min
Steamed orange puddings
1h 25min
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9 Std.
Profiteroles
2h
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Panna Cotta
6h 15min
Panna cotta
6h 15min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Crème brûlée
7h
Traditional crème brûlée
25h