Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 titanium strength gelatine leaves
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 150 g caster sugar, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste or vanilla sugar
- 1 tbsp water or cognac, for brushing
- fresh seasonal berries, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.6 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 39.4 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20 min
Chocolate volcanos
55 min
Placki
40 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Crema catalana
40 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6sa 30 dk
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20 min
Traditional crème brûlée
25h