Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
18 pieces
Składniki
-
water120 g
-
full cream milk120 g
-
dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled1 tsp
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
milk powder10 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease300 g
-
sea salt1 tsp
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
114 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu
5 godz. 20 min
Focaccia
2 godz. 5 min
Banoffee arctic roll
28 godz. 40 min
Almond toffees
1 godz. 45 min
Dumpling wrappers
1 godz.
Raspberry ripple cones
15 godz.
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 godz. 30 min
Creamed pāua soup
1 godz.
Karpatka
10 godz.
White chocolate pistachio shake
10 min