Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
18 pieces
Składniki
-
water120 g
-
full cream milk120 g
-
dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled1 tsp
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
milk powder10 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease300 g
-
sea salt1 tsp
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
114 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mick's ciabatta rolls
21h 20min
Ciabatta olive sticks
2h 5min
Tiger rolls
2h 50min
Pretzels
1h 35min
Paris–Brest with praline cream
26h
Party pretzel bites
1h 20min
Curly Fries with Garlic Sauce
Ninguna valoración
Baguettes
3h 45min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4h 30min
Black forest cake
5h
Mini triple layer bundts
35min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3h 30min