Croissants

Croissants

4.2 18 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
18 pieces

Składniki

  • water
    120 g
  • full cream milk
    120 g
  • dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled
    1 tsp
  • plain flour plus extra to dust
    500 g
  • milk powder
    10 g
  • caster sugar
    50 g
  • unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease
    300 g
  • sea salt
    1 tsp
  • egg beaten
    1

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 114 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1004 kJ / 240 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 24.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...