Urządzenia i Akcesoria
Croissants
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 16 godz.
18 pieces
Składniki
-
water120 g
-
full cream milk120 g
-
dried instant yeast or 10 g fresh yeast, crumbled1 tsp
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
milk powder10 g
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter (1 whole 250 g block, cold and 50 g cut into cubes), plus extra to grease300 g
-
sea salt1 tsp
-
egg beaten1
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
114 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1004 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla Yogurt
12 godz. 20 min
Tiramisu maritozzi
11 godz.
Rustic Spice Mix for Bread
5 min
Crème Caramel
3 godz. 50 min
Waffles
25 min
Sable choux with lime ganache
26 godz.
Vanilla frosting
1 godz. 35 min
Mustard Caramel Sauce
15 min
Bubur Lambuk Terengganu
50 min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1 godz. 30 min
Pistachio macarons
2 godz. 30 min
Mango sago pudding
35 min