Yoghurt cake

Yoghurt cake

4.2 196 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 portions

Składniki

  • grapeseed oil plus extra for greasing
    80 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • sugar
    150 g
  • eggs
    3
  • plain flour
    200 g
  • natural yoghurt approx. 10% fat
    120 g
  • salt
    1 pinch
  • baking powder
    1 tbsp
  • icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 214 kcal / 895.5 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 27.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 144.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...