Urządzenia i Akcesoria
Yoghurt cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 portions
Składniki
-
grapeseed oil plus extra for greasing80 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
sugar150 g
-
eggs3
-
plain flour200 g
-
natural yoghurt approx. 10% fat120 g
-
salt1 pinch
-
baking powder1 tbsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
144.2 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
895.5 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
27.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min
Apple cake
1 godz.
Marble cake
2 godz.
Lemon cake
2 godz.
Soft date cake with walnuts
1 godz. 10 min
Easy coconut cake
1 godz. 45 min
Lime sour cream bundt cake
50 min
Poppy Seed and Orange Cake
1 godz. 30 min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Too easy chocolate cake
50 min